Om mig

Jag är Pernilla. Fru, mamma, matte, dotter, syster, vän, fritidspedagog. Jag har nära till skratt och gillar att ha många bollar i luften. Jag är ganska envis till på köpet – det var så jag lärde mig att fotografera.

Jag är fotograf också. På ett bananskal egentligen. För även om fotograferingen alltid varit ett brinnande intresse sedan jag fick min första egna kamera i tioårsåldern, så hade jag aldrig planerat att fotografera på uppdrag. Men efter att ständigt i alla år haft kameran med mig – både till vardags, till fest, på resor, på jobbet, på barnvagnspromenader, på stranden, i skogen, i stan – och terroriserat vänner och familj med mitt evinnerliga fotande, ständigt letat efter nya motiv, alltid törstat efter att lära mig mera, fotat och övat, läst på och tränat, letat efter det perfekta ljuset, utökat min utrustning, inspirerats, tagit långa fotopromenader, gått kurser – så bara blev det så. Allt fler började fråga efter mina bilder. Och jag älskar det! Det är så otroligt kul. Jag är fotograf vid sidan av mitt vanliga jobb och det är fantastiskt att få jobba med sin hobby.

Och vad mer? Jag och min man bor i ett gammalt tjugotalshus (som ständigt sysselsätter oss med diverse renoveringsprojekt) tillsammans med våra tre fina pojkar och en lurvig liten hund. Jag gillar utflykter och fika, att läsa böcker och att resa och extra lyxig fredagsglass. Jag tycker om att sova länge på morgnarna, att bada och att fika (inte samtidigt) och att ha trädgården full med vänner, ungar, hundar och grillos om sommaren. Jag har gärna på mig röda gummistövlar eller svarta converse. Och prickiga tröjor. Jag blir alltid lika lyrisk över att hitta det perfekta fotoljuset, är väldigt svag för motljusbilder och går alltid ”all in” när jag fotograferar. Jag fotar gärna dig, din familj, dina barn, ditt bröllop. Eller precis det du själv vill. Jag utgår från nordvästra Skåne, men jag är väldigt mobil och har inget emot att flytta på mig för att fota. Hoppas vi ses!
jag
De här fotona har min man tagit. Förutom det längst till vänster, som är taget av Nina.