Pojken som inte ville vara med på bild. Åtminstone inte först ♥

När vi hade familjefotografering i fredags skulle Albin INTE vara med. Alls. Inte på några vilda villkor. Och alla som har eller har haft en femåring omkring sig vet ju att det inte alltid är helt lätt att få dem att byta åsikt när de väl har bestämt sig.

Men det gick faktiskt jättebra. Jag brukar hantera sånt där just genom att – tja… Inte hantera det alls. Som förälder blir man (inklusive jag. Det är därför det är myyyycket svårare att fota sina egna barn än andras :pleased: ) ofta stressad när barnen inte gör som man tänkt sig eller som man vill, men tjat och stress brukar bara göra det värre. Att låta barn som inte vill vara ifred och låta dem bestämma tempot själva, att locka in dem i fotograferingen genom bus och lekar, att låta det få ta lite tid, att göra något oväntat som fångar deras intresse, att följa dem i det de vill göra istället – det brukar lösa saken av sig själv.

Och just på sådana fotograferingar, där jag lyckas vända ett barn som från början inte vill nånting, till att leka och ha hur kul som helst – då är jag extra nöjd efteråt. För efter en stund, blev Albin ganska nyfiken på våra lekar ändå. Och vips, så var han mitt i dem helt på eget bevåg. Och vi fick mängder av härliga bilder – enskilda, på syskonen och på hela familjen. Det kommer mer en annan dag, men jag börjar med några på han den där sötnosen som INTE skulle vara med på bild :love: .
130610_1

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(