Trolla fram foton

Igår var det dags för andra fotograferingen av de tre jag är inbokad att göra åt familjen L under Johans första år. Nyföddfotograferingen gjorde vi då han var 11 dagar gammal och idag var det dags för andra fotograferingen. Den tredje är planerad till tidig höst, när Johan är drygt året och börjat gå så smått.

Hursomhelst. Eftersom Johan har en storebror också, Alexander, som nu är 2,5 år, så tog jag givetvis lite foton på honom på samma gång. Och en hel del syskonfoton. För att få en 2,5åring (eller, alla barn, egentligen) med på banan är lekar det allra bästa. Lotta, pojkarnas mamma, hade hittat inspiration från bilder på nätet att använda masker och utklädningskläder och ville gärna göra något lekfullt och kul. Alexander är dessutom förtjust i att klä ut sig, så det kändes verkligen att det passade. Och jag var på såklart! Jag tog med mig en ”hemlig väska” som innehöll både roliga masker, trollkarlsoutfit, trollstav och såbubblor. Ur denna fick Alex plocka lite saker i taget och leka med tillsammans med lillebrorsan, som satt, stadig som en fura, och tittade beundrande på brorsan. Sedan tog vi även några mer traditionella porträttfoton, givetvis. Man hinner massor på en timmes fotografering :D .Och pojkarna var så glada. Och duktiga. Och vi hade så roligt! Kolla bara!
030217
Jag vet faktiskt inte vilket som är det bästa när man har gjort en sådan här fotografering: Att veta att man har minneskortet fullt med härliga, glada lekfulla bilder med sig hem, eller att man vet att två småkillar har haft en riktigt rolig förmiddag med massor av bus och lek, eller att man får stora kramen och slängpussar genom fönstret från 2,5åringen hela vägen ut till bilen :love: . Love it, säger jag bara. Dessa bilder visar även ganska tydligt hur man kan skapa fina, personliga, lekfulla och charmiga bilder med barn som är glada på riktigt – även i inomhusmiljö. Det går att skapa relativt rena ytor med fint fönsterljus i alla hem.

Fotograferingen igår med lillebror L är som jag nämnde ovan en i en serie med tre fotograferingar vi kommer göra under det första året. Nyfödd, sitter-stadigt-men-rör-sig-inte (sådär 6 måndader)och går-pingvingång (runt året) är bra tillfällen att fota på under det första året, men givetvis kan man även välja andra åldrar. Är någon intresserad av tre stycken första-året-fotograferingar, så bara skicka iväg ett mail så sätter jag ihop ett prisförslag!

2 kommentarer på “Trolla fram foton”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Lotta

    Tack för en mysig förmiddag fylld med lek och skratt!! Och stort tack för underbara bilder. :love:

    Kramar från mig och grabbarna


  2. Kommentar från: Dessi at [Home and desire]

    Så fina bilder Pernilla! Du är grym! :pleased:

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(